Beställ er tårta till Smörgåstårtans Dag

Beställ er tårta till Smörgåstårtans Dag

Beställ er tårta till Smörgåstårtans Dag

Publicerad: 10/11, 2021

Visste du att på lördag så är det Smörgåstårtans Dag? Alltså ett utmärkt tillfälle at njuta av en riktigt smaskig smörgåstårta! Det är därför hög tid att beställa er smörgåstårta senast på torsdag för att kunna hämta dem på fredag.

Beställ er smörgåstårta direkt hos Gluggen här https://gluggen.se/lilla-smorgastartan

Den officiella Smörgåstårtans Dag är den trettonde november varje år. Orsaken till att smörgåstårtans dag ska firas med en smaskig smörgåstårta just den 13:e november är för att Gunnar Sjödahl, som uppfann och utvecklade smörgåstårtan, föddes just den 13:e november 1939.

Den första Smörgåstårtans Dag instiftades av Smörgåstårtans vänner den 13/11 år 2012 så i är firas Smörgåstårtans Dag för 10:e gången i ordningen. Syftet med Smörgåstårtans Dag vara att uppmärksamma detta genuina svenska bakverk på dessa skapares födelsedag.

Den dag det äts flest smörgåstårtor är f.ö. på Sveriges nationaldag den 6:e juni. Detta beror mycket på att det är en utmärkt rätt att servera till många och dessutom ser en smörgåstårta väldigt läcker och tilltalande ut.

Så trots att Smörgåstårtans Dag är den 13/11 år har inte detta uppmärksammats tillräckligt mycket för att tränga undan den 6/6 som den populäraste smörgåstårteätardagen på hela året.
Men visst sitter det bra med en smörgåstårta redan till helgen?

Källa: www.smorgastartor.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK